دانلود سوالات آیین نامه
بلاگ

آموزش چراغ های راهنمایی و رانندگی + مفهوم آن ها

آگاهی و رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی برای تمامی رانندگان خودرو امری حیاتی است که پلیس راهنمایی و رانندگی کشور بر روی آن به شدت نظارت می‌کند. پیش از اقدام به شروع آموزش رانندگی و دریافت گواهینامه، باید آموزش چراغ های راهنمایی و رانندگی یا دستگاه علامت‌دهنده برای پایش جریان‌های ترافیکی متقاطع را مطالعه کنید و به خوبی از تمام نمادهای آن مطلع شوید. البته آگاهی از چراغ های راهنمایی و رانندگی، علاوه‌بر اینکه برای دریافت گواهینامه لازم است، از بروز اتفاقات ناگوار نیز جلوگیری می‌کند. مطمئنا هریک از چراغ های راهنمایی و رانندگی مفهوم و پیامی را به رانندگان منتقل می‌کنند؛ به همین دلیل توصیه می‌شود این مطلب را تا انتها مطالعه کنید تا آموزش چراغ های راهنمایی و رانندگی را به صورت کامل فرا گیرید.

پلیس راهنمایی و رانندگی ایران سعی کرده که چراغ های راهنمایی و رانندگی را در مکان‌های شلوغ و پرخطر نصب کند تا امکان بروز اتفاقات ناگوار را به حداقل برساند. درک معنی و مفهوم بسیاری از این نمادها و چراغ‌ها تنها با زندگی در شهر به دست می‌آید و به راحتی می‌توان متوجه منظور آن‌ها شد؛ اما برخی دیگر برای رانندگان نامفهوم هستند و شاید بسیاری از افراد مفهوم آن‌ها را به صورت کامل ندانند. پس آموزش چراغ های راهنمایی و رانندگی را از سر می‌گیریم. بدون شک آشنایی با مفهوم این چراغ‌ها و عمل به دستورات آن‌ها، خطر تصادفات درون شهری به طرز چشمگیری به حداقل می‌رساند.

چراغ راهنمایی و رانندگی چیست؟

چراغ راهنمایی و رانندگی چیست؟

برای اینکه آموزش چراغ های راهنمایی و رانندگی را به بهترین نحو متوجه شوید، باید ابتدا بدانید که این چراغ‌ها چه کاربردی دارند و چرا نصب می‌شوند. به طور کلی، چراغ های راهنمایی و رانندگی توسط پلیس راهنمایی و رانندگی در مسیرهای مختلف قرار می‌گیرد تا با کنترل حجم ترافیک و هدایت خودروها، از تصادف و ترافیک جلوگیری کنند. این چراغ‌ها با محاسباتی دقیق و مهندسی شده نصب می‌شوند؛ پس اگر به هر دلیلی از پیام این چراغ‌ها غفلت کنید، امکان تصادف و اتفاقات ناگوار وجود داشته و ممکن است از این کارتان پشیمان شوید. پلیس راهنمایی و رانندگی همواره رانندگی امنی برای شما آرزو می‌کند و تجربه نشان داده که وجود این چراغ‌ها، از تصادف میلیون‌ها خودرو جلوگیری می‌کند.

پیشنهاد اختصاصی برای شما: سوالات آیین نامه

مفهوم چراغ های راهنمایی و رانندگی

به صورت کلی، پلیس از رنگ‌هایی یکسان و ثابت برای بیان منظور خود در تقاطع‌های پرخطر استفاده می‌کند و در تمامی قسمت‌های شهر این نمادها واحد هستند. پیشنهاد می‌کنیم مدارک لازم برای امتحان آیین نامه را جدی بگیرید. در ادامه، نگاهی به آموزش چراغ های راهنمایی و رانندگی در ایران بیندازیم:

چراغ قرمز

مفهوم چراغ راهنمایی قرمز

قطعا همه ما می‌دانیم که منظور پلیس راهنمایی و رانندگی از رنگ قرمز، اجبار رانندگان برای ایستادن و ترمز کردن است. عموما  چراغ قرمز را در تقاطع‌های خطرناک و شلوغ مشاهده می‌کنیم که رانندگان یک سمت از مسیر را ملزوم به ایست کامل می‌کند. پس چراغ قرمز در راهنمایی و رانندگی، به معنای اجبار برای ایستادن است. لازم به ذکر است، این اجبار موقتی است و پس از گذشت چند دقیقه تغییر خواهد کرد. البته به جز مواردی که چراغ قرمز را به دلیل وقوع یک اتفاق ناگوار یا کار کردن کارگران، در مسیر نصب کرده‌اند.

چراغ سبز

مفهوم چراغ راهنمایی سبز

قابل حدس است که چراغ سبز را در مسیرهایی آزاد و بدون مانع نصب می‌کنند تا رانندگان بدون دغدغه بتوانند از آن‌ها رد شوند. عموما چراغ سبز را در مسیرهایی نصب می‌کنند که رانندگان متوجه شوند این مسیر آزاد است و می‌توان بدون مشکل از آن رد شد. همچنین چراغ سبز را در چهارراه‌ها مشاهده می‌کنیم که خودروها را در مسیری خاص هدایت می‌کند.

چراغ زرد

مفهوم چراغ راهنمایی زرد

سومین چراغ در آموزش چراغ های راهنمایی و رانندگی، زرد رنگ است که یک چراغ رایج و پر استفاده در خیابان‌های سرتاسر کشور شناخته می‌شود. به طور کلی رنگ زرد مفهوم احتیاط دارد و به نوعی، امکان وجود خطر را به افراد یادآوری می‌کند. وقتی رنگ چراغ در چهارراه و خیابان‌های دیگر زرد است، باید با نهایت دقت و احتیاط رانندگی کنید؛ چرا که به تشخیص پلیس راهنمایی و رانندگی، این مسیر می‌تواند خطرآفرین باشد. البته متاسفانه این تفکر رایج اشتباه میان رانندگان ایرانی وجود دارد که فکر می‌کنند با زرد شدن چراغ چهارراه، باید پدال گاز را تا انتها فشار دهند تا از غافله عقب نمانند! پیشنهاد ما به شما این است در کنار این مقاله، مقاله آموزش تابلو های راهنمایی و رانندگی را نیز مطالعه فرمایید.

چراغ های چشمک زن راهنمایی و رانندگی

چراغ های چشمک زن راهنمایی و رانندگی

برخی از چراغ‌های جالب و کاربردی در خیابان‌های سرتاسر کشور، چشمک زن هستند و پیام‌هایی خاص را به رانندگان منتقل می‌کنند. از آنجایی که چراغ های معمولی کاربردی‌تر از چراغ‌های چشمک زن هستند، عده کثیری از رانندگان از معنا و مفهوم آن‌ها اطلاعی ندارند. ما برخی از چراغ‌های چشمک زن رایج و پرتعداد در کشور را معرفی کرده و شما را به صورت کامل با آن‌ها آشنا می‌کنیم.

این دو مقاله مهم را نیز در بلاگ بست سوال بخوانید:

چراغ چشمک زن قرمز

گاهی در مسیرهایی پیچیده و دشوار، چراغ چشمک زن قرمز را مشاهده می‌کنیم. از آنجایی که این چراغ چندان رایج نیست و تعداد کمی از آن در سرتاسر کشور مشاهده می‌شود، مفهوم آن برای بسیاری از رانندگان شفاف نیست. وقتی چراغ چشمک زن قرمز رنگ در یک مسیر نصب می‌شود، بدین معناست که رانندگان باید قبل از عبور خود کاملا بایستند و سپس با بررسی وضعیت عبور خودروها مجددا حرکت کنند. چراکه امکان دارد خودروهایی از مسیر مخالف در حال عبور باشند و در صورت سهل‌انگاری رانندگان تصادفی رخ بدهد. مطلب مهم و اختصاصی برای شما در نظر گرفتیم تحت عنوان آموزش رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک این مقاله را از دست ندهید.

چراغ چشمک زن زرد

یکی دیگر از چراغ‌های چشم زن در آموزش چراغ های راهنمایی و رانندگی، زرد رنگ است که مفهوم نسبتا متفاوتی با مورد قبلی دارد. در بسیاری از موارد سعی می‌کنند چراغ چشمک زن زرد را در مسیرهایی قرار دهند که امکان تصادف عابران پیاده به خودروها وجود دارد. به این صورت که رانندگان خودرو باید با مشاهده چراغ چشمک زن زرد، از سرعت خود بکاهند و حواسشان را کاملا جمع کنند. در صورتی که چراغ چشمک زن زرد را نادیده بگیرید، جان عابران پیاده را به خطر خواهید انداخت. پس توصیه می‌کنیم در آموزش چراغ های راهنمایی و رانندگی، تمام چراغ‌ها را جدی بگیرید. پیشنهاد می‌کنیم مقاله رادیاتور خودرو را بخوانید تا در حفظ و نگهداری خودرو خود کوشا باشید.

چراغ های راهنمایی و رانندگی چه اهمیتی دارند؟

چراغ های راهنمایی و رانندگی یکی از نماد های مهم در راهنمایی و رانندگی هستند که در تقاطع ها، پیاده رو ها و ورودی و خروجی معابر نصب شده و جریان رفت و آمد را کنترل می کنند تا از تصادف و ترافیک جلوگیری کنند.

معنای رنگ های چراغ راهنمایی و رانندگی جیست؟

چراغ راهنمایی و رانندگی دارای سه چراغ، به رنگ های قرمز، زرد و سبز است که هر کدام از این رنگ ها معنا و مفهوم خاصی دارند. چراغ قرمز به معنای ایستادن و ترمز کردن، چراغ زرد به معنای احتیاط و چراغ سبز نیز به معنای بدون مانع بودن مسیر و حرکت است.

چراغ چشمک زن قرمز به چه معناست؟

در برخی از مسیر ها چراغ چشمک زن قرمز دیده می شود، وجود این چراغ به این معناست که راننده باید قبل از عبور کاملا ایستاده و بعد از بررسی وضعیت عبور خودرو ها، به مسیر خود ادامه دهد.

چراغ چشمک زن زرد به چه معناست؟

رانندگان با مشاهده این چراغ باید سرعت خود را کم کرده و با نهایت احتیاط عبور کنند، چرا که به طور معمول این چراغ ها در مکان هایی نصب می شود که امکان عبور عابر پیاده وجود دارد و در صورت رعایت نکردن احتیاط ممکن است جان عابرین پیاده به خطر بیفتد.

باید در چه فاصله ای از چراغ های راهنمایی و رانندگی بایستیم؟

عموما پلیس راهنمایی و رانندگی در نصب چراغ، یک خط مشخص را برای ایستادن خودرو ها تعیین می کند و خودرو ها باید همگی در پشت آن خطر ترمز کنند. این خط همواره در تقاطع ها و میدان ها قابل مشاهده است و عموما یک خط پررنگ در هر طرف خیابان کشیده می شود. اما اگر در مواردی هیچ خطی مشاهده نکردید، باید 5 متر مانده به چراغ بایستید. این امر در آموزش چراغ های راهنمایی و رانندگی اهمیت داشته و تاکید می شود که همه رانندگان آن را به صورت کامل رعایت کنند.

در این مطلب به صورت کامل، آموزش چراغ های راهنمایی و رانندگی را شرح دادیم تا بتوانید یک رانندگی امن و بی‌خطر داشته باشید. چراغ های راهنمایی و رانندگی به صورت کلی در تمام تقاطع‌ها و میدان‌های شلوغ و پرخطر ایران نصب شده و همگی فعال هستند. عموما در تقاطع‌ها، از 3 چراغ راهنمایی و رانندگی استفاده می‌شود؛ سبز، زرد و قرمز. هرکدام از این چراغ‌ها طی زمانی که مشخص شده، روشن می‌مانند و خودروها باید طبق این چراغ‌ها حرکت یا ترمز کنند.

امروزه در تمام تقاطع‌ها و محل قرارگیری چراغ های راهنمایی و رانندگی، دوربین نصب شده است تا متخلفان شناسایی شده و جریمه شوند در هر حال باید خلافی خودرو را بپردازید. امیدواریم این آموزش چراغ های راهنمایی و رانندگی برای شما مفید واقع شده باشد و با به‌کارگیری دستورالعمل‌های ذکر شده در طول مقاله، رانندگی ایمنی را تجربه کنید.

تیم تولید محتوا

ما در تیم تولید محتوای بست سوال در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه آموزش های رانندگی و نمونه سوالات آزمون آیین نامه اصلی راهنمایی و رانندگی را برای شما فراهم کنیم.

‫5 دیدگاه ها

  1. خیلی ممنون بابت مطالب بسیار مفیدی که تو سایتتون قرار دادید، واقعا با خوندن این مقاله تمام نکات مربوط به چراغ‌های راهنمایی و رانندگی رو کامل متوجه شدم، من یکبار توی امتحان آیین نامه رانندگی شرکت کردم ولی متاسفانه نتونستم نمره قبولی بگیرم، هفته دیگه قراره دوباره برای امتحان آیین نامه شرکت کنم، امیدوارم که این دفعه بتونم توی آزمون قبول بشم. توی سایتتون خیلی خوب و با زبان ساده مطالب رو توضیح دادین و همین باعث می‌شه آدم خیلی زود یاد بگیره، بازم ممنون از سایت خوبتون

  2. سلام من به تازگی توی کلاس‌های رانندگی ثبت نام کردم و کلاس‌های تئوریم هنوز تموم نشده، از خیلی‌ها شنیدم که می‌گفتن آزمون آیین نامه خیلی سخته. به همین دلیل توی سایت‌های مختلف دنبال مطالبی می‌گشتم که با خوندنش بتونم مطالب رو خوب یاد بگیرم تا این که با سایت شما آشنا شدم. خیلی خوب تمام مطالب رو مورد بررسی قرار دادین و با زبانی شیوا و رسا توضیح دادین. ممنون از مطالب مفید سایتتون، امیدوارم با خوندن این مطالب بتونم همون بار اول در آزمون تئوری قبول بشم و بتونم خیلی زود گواهینامه بگیرم.

  3. سلام ادمین عزیز؛ خوب هستین؟ منم آزمون آیین نامه دارم ولی از الان خیلی استرس گرفتم، خیلی از دوستای من که برای گرفتن گواهینامه رفته بودن هر کدومشون چند بار توی آزمون رد شدن و همین موضوع منو خیلی نگران کرده. مطالب کتاب رو می‌خونم اما نمیدونم چرا توی آزمون همش یادم میره و قاطی می‌کنم باهم مطالب رو. الان سایت شما رو دیدم، این مقاله رو که خیلی عالی نوشته بودین طوری توضیح دادین که راحت میشه یاد گرفت، امیدوارم با خوندن مطالب سایت شما، همون بار اول بتونم آزمون آیین نامه رو قبول بشم. دعا کنین برام لطفا 🙂

  4. سلام خوب هستین؟ من توی آموزشگاه رانندگی ثبت نام کرده بودم، ولی متاسفانه دو بار توی آزمون آیین نامه رد شدم، واقعا استرس داشتم و میترسیدم دوباره توی آزمون شرکت کنم. چون واقعا خوندن اون همه کتاب و حفظ کردنش خیلی سخت بود. من مطالب رو از سایت شما خوندم، واقعا خیلی عالی توضیح دادین. توضیحاتی که دادین باعث می‌شه مطالب راحت‌تر توی ذهن بمونه. من سر جلسه امتحان اکثر مطالب یادم مونده بود، خودمم هم باورم نمی‌شد که بتونم قبول بشم ولی فقط با یه دونه غلط توی آزمون قبول شدم و هفته بعد هم باید برای آزمون شهری برم، امیدوارم بتونم اون آزمون رو هم خیلی زود قبول بشم، بازم ممنون بابت سایت خوبتون

  5. ادمین عزیز مطالب سایتتون عالییههههه، من این مقالتون رو خوندم عالی توضیح داده بودین. به نظرم هر فردی با خوندن مطالب شما می‌تونه توی همون بار اول تو آزمون قبول بشه. من هنوز امتحان آیین نامه ندادم اما مطمئنم با خوندن این مطالب می‌تونم تو همون بار اول این آزمون رو قبول بشم. من میخوام برای این آزمون مطالب سایتتون رو بخونم و از نمونه سوالات آیین نامه استفاده کنم به نظرتون اینا می‌تونه برای قبولی توی آزمون کافی باشه؟

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا